Na 14 jaar de ultieme Zonda 2 minutes leestijd

Pagani Zonda Evolucion Vanishing Point 2013 Zonda R
Weinig nieuwe supercar bedrijven bouwen een auto die unaniem lof ten deel valt, iets wat recent alleen Horacio Pagani voor elkaar heeft gekregen. Van zijn eerste hypercar, de Zonda, is nu 14 jaar na dato de meest ultieme versie gepresenteerd, de Zonda Revolucion. De auto kost € 2.2 miljoen exclusief belastingen, van de 5 te produceren modellen zijn er nu al 4 verkocht.

Vanishing Point
De auto beleefde zijn debuut tijdens het jaarlijkse Pagani evenement Vanishing Point, waarbij Pagani eigenaren van over heel de wereld samen komen voor een 4-daags evenement. Horacio Pagani vertelde tijdens het evenement: “We knew it would be very difficult to design and build a car that was even more extreme. But thanks to the creativity of our designers, engineers, and the whole Pagani family, we created a beautiful object and the fastest Pagani vehicle ever.”

Revolucion
De Zonda Revolucion is een doorontwikkeling van de Zonda R Evo, die inmiddels is uitverkocht. De auto verschilt op een aantal punten van de Zonda R, zoals aerodyanmica, remmen en traction control. De motor is ook aangepast en heeft nu 800 pk, een winst van 50 pk ten opzichte van de Zonda R. Op het stuur is nu een DRS knop gemonteerd, die de achtervleugel in 2 fases kan verstellen, wat overigens ook volgens een automatisch programma geregeld kan worden. Ondanks de toevoegingen is het gewicht is gelijk gebleven op 1.070 kg, door elders weer gewicht te besparen.

Brembo
Naast een verbeterde AMG motor, heeft ook rem-leverancier Brembo zich ingespannen om betere remmen te leveren. De set gemonteerd op de Evolucion gaat 4x langer mee, is 15% lichter en heeft minder last van remkracht verlies door langdurig gebruik. Voor de verbeterde remmen is ook het ABS (en traction control) systeem aangepast.Categorie