Nieuwe hypercar van diamant en goud 2 minutes leestijd

W Motors Lykan Hypersport
Op de Qatar Motor Show heeft zich een nieuw super sportwagen merk gemeld. Het in Beiroet gevestigde W Motors van Libanees Ralph R Debbas presenteerde daar de Lykan Hypersport. Het bedrijf is zo dapper geweest om een prijskaartje van $ 3,4 te hangen aan de auto. Ondanks het ontbreken van enige historie, imago of onderbouwing, claimt het bedrijf al meer dan 100 koopverzoeken te hebben ontvangen. Of deze claim waar is laten we in het midden, dat er niet meer dan 100 auto’s worden gebouwd is sowieso zeker, het bedrijf wil namelijk maar 7 modellen bouwen, om het ‘exclusief te houden’.

Glim & Glitter
Om de auto het prijskaartje waard te maken, heeft W Motors gekozen voor een aantal bijzondere materialen, koplampen met diamanten en stiksels van goud.  Wie nog niet overtuigd is, wordt over de streep getrokken door een Cyrus Klepcys horloge (waarde circa $ 200k), uiteraard een limited edition. Natuurlijk moet er een glimmend model worden ontworpen, daarvoor heeft Ralph R Debbas de Automotive Design studie gevolgd op de Coventry University School of Art and Design.

Technisch
De auto wordt verder ontwikkeld in samenwerking met Magna Steyr (Torino), Studio Torino (Alfredo Stola) en (voornamelijk Porsche-) Tuner RUF Automobile. Deze heeft waarschijnlijk in het magazijn een motor uit het rek van de CTR 3 gepakt, om in de Lykan Hypersport te leggen. Het is namelijk een 6-cilinder boxermotor met 2 turbo’s, deze produceert 750 pk en 1000 Nm koppel, waarmee de hypersport 390 km/h zou kunnen halen.
Daarnaast belooft Debbas innovatieve controls, zoals een Holografische 3D projectie die je zonder aanraken kan bedienen…

Al Thani
De minister-president van Qatar, Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani was een van de eerste die de auto mocht bekijken, hij opende officieel de Qatar Motor Show.Categorie