Nieuwe IS van Lexus 3 minutes leestijd

2013 Lexus IS
Lexus toont dat het trouw blijft aan het design van de concept cars die het merk de afgelopen jaren mee nam naar de diverse motor shows. Op de Detroit Motor Show onthulde Lexus de nieuwe IS waarbij de grille inderdaad de proporties heeft meegekregen zoals van de concept cars. De aandrijving wordt verzorgd door voornamelijk V6 benzine motoren, die nog steeds de voorkeur genieten in Amerika, voor Europa heeft Lexus een hybride aandrijving. De prijzen voor Nederland worden bekend gemaakt op de Autosalon Geneve, terwijl de auto in de zomer bij de dealers verschijnt.

Hybride
Lexus heeft inmiddels hybride definitief aan zijn naam verbonden. Hoewel hybride niet altijd staat voor een zuinige auto, getuige de LS 600h (5 liter V8) en RX 450h (3.5 liter V6). Vooralsnog is de enige IS voor de Europese markt een hybride, de IS 300h, met een 2.5 liter 4-cilinder motor en elektromotor wat een gecombineerd vermogen van 220 pk oplevert. Volgens Lexus is het verbruik van deze configuratie 4,3l per 100 km, wat een uitstoot van minder dan 100 gram co2 per km zou betekenen.

Design
Het design van de IS schud definitief het oude, stoffige Lexus imago van zich af. Sportieve vormen, unieke details en een eigen designtaal geven de IS een volwassen uiterlijk. Mooie details zijn ondermeer de koplampen waarvan het glas om de lampen bolt, terwijl de LED dag-rijverlichting qua vorm nog het meest aan het Nike logo doet denken.
Hoewel de IS een stuk slanker oogt dan zijn voorganger, is de auto toch 7 centimeter langer en 1 cm breder. Deze formaat toename komt vooral de achterpassagiers van pas, deze hebben ruim 8 centimeter meer beenruimte.

Sportief
Met luxe alleen red je het niet meer in het laagste luxe-segment, wanneer gewenst, moet de auto zich sportief kunnen gedragen. Lexus doet mee met de trend door het Drive Mode Select systeem toe te voegen aan de auto, waarbij met een knop geschakeld kan worden tussen 4 rijmodi. Uiteraard beginnend bij Eco, naar Sport S wat staat voor de meest sportieve rijbeleving. Wie van sportief houdt, kan overigens kiezen voor het F Sport Line pakket waarbij het onderstel en de stuurbekrachtiging zijn aangepast. Uiteraard worden ook de bumpers aangepast en krijg je F Sport logo’s verspreid over de auto. Wie dit pakket besteld krijgt ook de mogelijkheid om een adaptief onderstel te bestellen die een vijfde rijmodus ‘vrijspeelt’, de Sport S+.

Techniek
Uiteraard hebben de Japaners de auto vol gestopt met technologie, waarbij de HMI-technologie centraal staat. Deze Human Machine Interface kent elektrostatische aanraaktoetsen voor het bedienen van onder meer de airco. Wie het F Sport Line pakket besteld, krijgt tevens een ander instrumentarium gebaseerd op die van de LFA supercar.



Categorie(ën)