Nieuw Lexus concept LF-CC 1 minute leestijd

Lexus LF-CC Concept Paris Motorshow 2012
Volgend jaar staat een nieuwe versie van het Lexus instapmodel, de IS, op de planning. Het nieuwe model zal net als de recent vernieuwde GS en LS sportiever ogen, waarbij de LF-CC een opwarmertje is voor de nieuwe auto. De auto heeft gemiddelde afmetingen voor het D-segment (Mercedes-Benz C-klasse, BMW 3-serie).

Hybride
Het concept model is voorzien van een nieuw full-hybride aandrijflijn, met een directe injectie 2.5 liter 4-cilinder motor. Lexus wil de uitstoot onder de 100 gram per kilometer houden, om daarmee het minst uitstotende merk in de klasse te worden. Volgens Lexus Europa directeur Paul van der Burgh zal het niet lang duren voordat sterk gelijkende auto’s op de weg te zien zijn.

[nggallery id=111]Categorie(ën)