Grand Prix van Amerika 1 minute leestijd

USA-Grand-Prix-Austin-2012
Na een grote deceptie op Indianapolis in 2005, waarbij 14 auto’s na de paraderonde de pits in moesten, is het tijd voor een herkansing. Op een spectaculair nieuw circuit gaat de Amerikaanse GP in de herkansing.

De GP bevat erg veel historie op meerdere circuits zoals Watkins Glen (’61 – ’80), Phoenix (’89 – ’91), Indianapolis (2000 – ’07) en nu dan nu in Austin op het Circuit of the Americans. Er zijn meerdere GP’s in Amerika gehouden welke onder een andere naam vallen, denk hierbij aan de United States West GP op Long Beach, de Detroit GP en éénmalig de Dallas en Caesars Palace GP. De laatste race met de Amerikaanse GP als titel in dit land werd in 2007 op Indianapolis verreden, met Lewis Hamilton als winnaar. Michael Schumacher won de Amerikaanse GP maarliefst 5 keer, Ferrari won hier in totaal 9 maal.

Voor het kampioenschap is het voor zowel Sebastian Vettel als Fernando Alonso moeilijk in te schatten welke coureur hier een voordeel heeft. Het circuit is door Hermann Tilke ontworpen en kent twee lange rechte stukken. Bevat, vooral in het eerste deel, met veel snelle bochten. Hier zal de Red Bull van Sebastian Vettel in het voordeel zijn. Het circuit kent stevige rempunten in het laatste deel.

De voorlaatste GP van het seizoen is zaterdag om 19:00 uur te zien, de race op zondag start om 20:00 uur Nederlandse tijd.



Categorie