Mercedes-Benz toont facelift CLS-klasse 1 minute leestijd

Mercedes-Benz CLS-Klasse Facelift (C 218) 2014
De originele CLS-klasse uit 2004 was gelijk een schot in de roos van Mercedes-Benz, een 4-deurs sedan met coupé vormen die sindsdien vaak is gekopieerd. Nu is de 2e generatie vernieuwd, uiteraard met de laatste design-taal en technologie. Primeurs voor Mercedes-Benz zijn er ook, zo is de auto voor het eerst uitgerust met Multibeam LED verlichting en wordt er geschakeld met een 9-traps G-TRONIC automaat.

Snel
Soms wordt een facelift geleidelijk uitgerold, dat is zeker niet van toepassing op de CLS-klasse. Mercedes-Benz heeft ervoor gekozen om gelijk de standaard CLS, de CLS Shooting Brake en AMG versies van beide wagens te onthullen. Wijzigingen zijn niet schokkend, het is het bekende werk van andere bumpers, lichtunits en tweaks aan het interieur.

Instapper
Belangrijkste nieuws is dat Mercedes-Benz een nieuw instapmodel lanceert, de CLS 220 Bluetec, voorzien van een 170 pk sterke dieselmotor. De auto maakt binnenkort al zijn publieksdebuut, tijdens het Goodwood Festival of Speed evenement in Engeland.Categorie(ën)