Toekomstblik van BMW 1 minute leestijd

BMW Concept Active Tourer
Afscheid nemen van vaste waarden doe je niet zomaar, toch heeft BMW geen keuze. De BMW kenmerken van achterwielaandrijving met een 6-in-lijn motor zullen zeker plaats moeten maken voor andere technieken. In Parijs parkeerde BMW de Concept Active Tourer, een 4-wiel aangedreven auto met plug-in hybride techniek. De achterwielen worden door elektromotoren aangedreven, terwijl een Twin-scroll turbo 1.5 liter 3-cilinder motor de voorwielen laat draaien. Het concept staat model voor het UKL1 (Unter Klasse 1) platform, dat gebruikt gaat worden voor de nieuwe generatie mini’s en de lagere BMW modellen.

2 miljoen
Het ietwat controversiele model van de concept is een MPV voorproefje van wat de nieuwe 1-serie GT zal moeten worden. De toevoeging van GT die zijn intrede deed in de 5-serie, zal over de gehele modellijn worden uitgerold om in 2020 tot een totale productie van 2 miljoen auto’s te komen.

Praktisch
De zithoogte van de auto is gelijk aan die van de kleine X1 Compact SUV en kent een interieurruimte die voor BMW nog onbekend terrein is. Om deze ruimte te benutten is het volgestopt met praktische zaken zoals een tafel voor de achterpassagiers. Het interieur zal nog drastisch wijzigen, terwijl insiders vertellen dat de buitenkant zonder drastische wijzigingen in productie genomen zal worden.

[nggallery id=112]Categorie(ën)