Chevrolet aan de bal in Parijs 1 minute leestijd

Paris Motor Show 2012 Chevrolet Tru 140S
Sinds het Amerikaanse Chevrolet zich in 2005 weer op de Europese markt begaf, heeft het merk een solide plek genomen met een groot aanbod voor het midden segment. In Parijs pakken ze uit op een stand van meer dan 2.000 m2, waarbij de nieuwe Compact-SUV ‘Trax’ en de sponsoring van Manchester United prominent aanwezig zijn.

Trax
Het nieuw gepresenteerde model is bedoeld voor de Europese markt en staat op dezelfde basis als Opel broertje Mokka. Voor de Amerikaanse markt is gekozen voor een andere badge, namelijk die van Buick, met de naam ‘Encore’ achterop. De styling van de Trax heeft duidelijk cue’s van Buick meegekregen en kent daarmee een wat luxere uitstraling, zeker in vergelijking met de Nissan Juke en Skoda Yeti concurrenten. Zonder twijfel is de Compact SUV klasse de meest interessante hoek waar elk merk een stuk van de taart wil.

Verjongen
In het midden van de stand heeft Chevrolet 2 Youth Concept designstudy modellen geparkeerd. De auto’s zijn kenmerkend Chevrolet en lijken met weinig aanpassingen zo op de weg te kunnen. Chevrolet gebruikt de auto’s (net als Bentley met de EXP 9F) om feedback te krijgen van de doelgroep, jongeren onder de 30 jaar.

[nggallery id=102]Categorie(ën)