BMW meest waardevol 1 minute leestijd

BMW i8 Concept
Elk jaar wordt door onderzoeksbureau Millward Brown een lijst gepresenteerd met de meest waardevolle automerken. Vorig jaar voerde Toyota de BrandZ Top 100 lijst aan met een totaal van $ 24.2 miljard, dit jaar pakt BMW de troon met $ 24.6 miljard. Toyota valt terug naar een geschatte waarde van $ 21.8 miljard, Mercedes-Benz werd 3e met een waardering van $ 16.1 miljard.

Troon
Toyota heeft over de jaren weinig concurrentie gehad op de eerste plek, van 2006 tot 2009 stonden ze aan de top. Door de natuurramp en daarop volgende calamiteit in Fukushima, zijn de Japanse automerken flink teruggevallen. Toch blijft het Toyota concern gecombineerd de grootste, zustermerk Lexus staat met $ 3,4 miljard op plaats 10.

BMW
Nu wordt BMW vooral hoog gewaardeerd vanwege de consistentie op de lange termijn, waarmee het zich onderscheidt. Terwijl elk automerk zich focust op de nieuwe markt van Azië is nu juist daar de groei sterk afgenomen, voor de Amerikaanse en Europese markt verschuift de vraag. Vorig jaar behaalde BMW een record winst, voor de toekomst werkt het merk aan het elektrische sub-merk ‘i’.



Categorie(ën)