BMW stelt doelen bij 1 minute leestijd

BMW CEO Norbert Reithofer
Een goed humeur had BMW CEO Norbert Reithofer tijdens de presentatie van de nieuwe 6-serie Gran Coupe, de verkopen gaan goed voor het Duitse merk. Zo goed dat de doelstelling van 2 miljoen auto’s op jaarbasis al in 2016 moet worden bereikt, wat samenvalt met het 100-jarig bestaan van het Beierse automerk.

2012
In de eerste 2 maanden van 2012 heeft de BMW Group al bijna 240.000 nieuwe BMWs, Mini’s en Rolls Royce’s geleverd, wat bijna hetzelfde is als Jaguar Land Rover in totaal over het jaar 2011 verkocht. Nog voor de zomer van dit jaar zal de auto groep 12 nieuwe modellen naar de showrooms brengen. BMW zet ook groot in op opkomende markten en wil uitbreiden in onder andere China, Zuid Afrika, India en Brazilië.

Samenwerking
Met de blik op de toekomst wil BMW weinig kwijt over de samenwerkingen op het gebied van nieuwe mobiliteit. Met General Motors wordt gesproken over samenwerking op het gebied van Fuel-cells, met PSA wordt samengewerkt op het gebied van elektrische en hybride aandrijving. Deze strategische samenwerkingen zijn hoognodig want Berylls Strategy Adivsors heeft voorgerekend dat de marges in het premium segment gehalveerd zijn in 2020. Dit is mede het gevolg van vereiste investeringen in het verlagen van de CO2 uitstoot.



Categorie