Maldonado wint in Spanje 2 minutes leestijd

Pastor Maldonado Williams F1 Team Spanish 2012 GP - Podium
Op een warme middag in Barcelona, stond weer een andere coureur op de hoogste plaats van het podium. Pastor Maldonado was Fernando Alonso te snel af, Kimi Raikkonen die in de slotfase van de race naar de staart van de leiders reed, werd 3e. Het is de eerste overwinning van het Williams F1 Team sinds 2004, in het weekend dat Frank Williams zijn 70e verjaardag viert. Een explosie en brand in de pitbox van het team uren na de race, verwonde 15 personeelsleden van diverse teams.

Verbazingwekkend
De strijd om het kampioenschap lijkt een kanshebber rijker, voor Williams klopte alles dit weekend. De strategie klopte, de auto was snel en Maldonado begon met vertrouwen van Pole-Position, nadat Lewis Hamilton was teruggezet achteraan het veld. In de beginfase van de wedstrijd was Alonso sneller weg en wist hij een voorsprong op te bouwen. Een lange laatste stint bewees die juiste keuze en Maldonado wist zelfs een lichte voorsprong op te bouwen. Een groot feest voor Williams, wat eindigde in een domper. Een explosie van de brandstofopslag veroorzaakte een grote brand, een medewerker van Williams ligt nog in een Spaans ziekenhuis met brandwonden.

[nggallery id=78]

Lotus
De coureurs van McLaren en Red Bull Racing waren uit vorm, Sebastian Vettel was met een aantal mooie inhaal-manoeuvres de snelste van het 4-tal op plaats 6. Lewis Hamilton werd met een inhaalrace nog 8e, voor zijn teamgenoot Jenson Button. De Lotus coureurs maakte wel indruk, Romain Grosjean stond voor Kimi Raikkonen op de 2e startij. In de eindfase van de race deed de Fin weer waar hij goed in is, hij was 1,5 seconden sneller dan Alonso, wat net niet goed genoeg was om een manoeuvre te kunnen plaatsen.

Schumacher
Niemand won vaker op Circuit de Catalunya dan Michael Schumacher, deze race eindigde in een grote teleurstelling. Bruno Senna was in gevecht voor plaats 9, als de Duitser de baan op komt met nieuwe banden. Na het rechte stuk maakte hij een fout en reed vol op de achterkant van de Williams, hiervoor krijgt hij in Monaco een straf van 5 plaatsen op de startgrid.Categorie