Brand verstoord feestje Williams 2 minutes leestijd

Fire Williams F1 Team Pitbox Catalunya Spain GP 2012 F1
Een grote brand in de Williams Pitbox na de explosie van een KERS-systeem, heeft het feestje van de overwinning verstoord. Terwijl de uitzending van de BBC nog bezig was, spotte Eddie Jordan de rook in de paddock. 9 personen zijn gewond geraakt, waarvan 4 Williams personeelsleden. In een korte verklaring meld het Williams Formule 1 team, dat 3 man nu nog worden behandeld in omliggende ziekenhuizen.

Gewonden
Bij de calamiteit zijn niet alleen Williams F1 teamleden betrokken, ook een personeelslid van Force India en Caterham worden behandeld. In de uitzending van de BBC, wordt gemeld dat de oorzaak waarschijnlijk het KERS-systeem is die de brandstof tank heeft doen ontploffen. In latere berichten wordt bericht dat de brand begon achterin de box, waar de brandstof staat opgeslagen. In het persbericht meld Williams F1 dat de oorzaak wordt onderzocht samen met de lokale hulpdiensten.

Veilig
Teambaas Frank Williams en coureurs Bruno Senna en Pastor Maldonado zijn niet gewond geraakt bij het ongeval. Frank Williams die is gebonden aan zijn rolstoel bevond zich in het motorhome, foto’s later tonen Pastor Maldonado die zijn neefje in veiligheid brengt.

Update 13-05 | 23:32: Er wordt nu gemeld dat er 15 licht gewonden zijn, waarvan er 5 naar het ziekenhuis zijn overgebracht, 1 persoon is zwaar gewond naar Barcelona gevlogen.

Update 14-05 | 07:30: Fotoalbum bijgewerkt.

Update 14-05 | 18:35: Williams heeft een nieuwe verklaring uitgebracht, nog 1 team lid verblijft in een ziekenhuis in Spanje, maar wordt binnen 48 uur overgebracht naar Engeland. Frank Williams was dankbaar voor de steunbetuigingen en ontvangen hulp: “Everyone at Williams F1 is extremely relieved that this event was contained as quickly as it was and the damage which occurred was, relatively speaking, limited in its nature. While the incident was unexpected and definitely most undesirable, it has demonstrated the genuine cohesiveness, camaraderie and spirit of co-operation that exists within the Formula One paddock. The astonishing response from the teams and other paddock personnel was immediate, unconditional and overwhelming.”

[nggallery id=78]Categorie