PON dichtbij de € 6 miljard 1 minute leestijd

Porsche evenement PON illustratie
In het jaar 2011, heeft Pon Holdings een omzet van € 5,9 miljard (+ 17%) behaald, met een winst van € 198 miljoen (+ 11%). De cijfers tonen een sterk herstel aan, ten opzichte van de daling in eind 2009 en begin 2010. Het familiebedrijf kondigde ook aan binnenkort te beginnen met de verkoop van Bentley in het Koopmanshuis, op het terrein van het familiebedrijf uit Nijkerk, dat huist in Leusden.

Fietsen
Voor 2012 verwacht CEO Janus Smalbraak vooral te kunnen profiteren van groei in de olie- en gasindustrie en elektrische fietsen. Recent heeft PON het bedrijf in de breedte versterkt door de aankoop van Gazelle, het Duitse Derby Cycle en het Canadese Cervélo.

Industrie
Meer orders vanuit de industrie zijn met name verantwoordelijk voor de goede cijfers, de verkopen van het merk Caterpillar waren hoger dan verwacht. PON zal blijven kijken naar uitbreiding van het wereldwijde, 250 vestigingen tellende concern, want over 2012 verwacht de importeur van Volkswagen, Audi en Porsche een daling in autoverkopen.Categorie