Importschap Bentley naar PON 1 minute leestijd

Bentley Continental GT V8
door het omvallen van Hessing moest Bentley opzoek naar een nieuwe importeur voor de Nederlandse markt. Met een gesmeerde overgang naar Louwman Exclusive, wilde het management de schade beperkt houden. Na slechts een week tijd was de naam van Hessing weggekrast voor die van Louwman en het merendeel van het personeel blijft. Eigenlijk een goed verhaal richting de automerken, maar voor Bentley reden genoeg om het importschap aan PON te gunnen. Op 1 mei opent het vernieuwde Koopmanshuis zijn deuren.

Koopmanshuis
PON is met 11.000 werknemers wereldwijd het grootste auto-concern van Nederland. Het bedrijf heeft een grote historie met auto’s van de Volkswagen AG, Porsche eerde de samenwerking een paar jaar geleden met een special edition van de 911. Het nieuwe Bentley dealerschap wordt in het Koopmanshuis gecreëerd. Dit gebouw staat op het PON terrein in Leusden en deed sinds 2008 dienst als verkoop locatie voor de Pheaton en Touareg.

Zuur
Het wegvallen van Bentley is een grote domper voor Louwman Exclusive, dit merk gaf het nodige volume in verkopen en onderhoud. De nieuwe Continental GT V8 Coupé en cabrio zijn op de Autosalon onthuld en beloofd goed te verkopen. De auto is lichter, zuiniger, schoner en daardoor goedkoper dan de W12 variant, die nu € 100.000 duurder is dan de V8 bi-turbo.Categorie(ën)