Drama voor Hirvonen in Portugal 1 minute leestijd

Citroen WRC Mikko Hirvonen Portugal 2012
Mikko Hirvonen leek onbedreigd de Rally van Portugal op zijn naam te schrijven. Door het vroege uitvallen van Sebastien Loeb en later Latvalla en Solberg die van het natte parcours gleden, won hij met 1 minuut 53 seconden voorsprong op de nummer 2, Østberg. Hirvonen was verrukt met zijn eerste overwinning in de Citroen, maar zag zijn auto afgekeurd worden door de FIA scruteneers.

Turbolader en koppeling
2 onderdelen op de auto bleken niet te voldoen aan de homologatie, de koppelingsplaten waren van een nieuw type en niet uitgevoerd met de vereiste gaten. De turbo werd afgekeurd door een te grote turbine diameter, volgens citroen veroorzaakt doordat het apparaat is uitgezet door de hitte. Wat betreft de koppeling meent Citroen dat het niet prestatie verbeterend is.

Nederlanders
Dennis Kuipers presteerde weer goed, na het winnen van de Tank S rally, finishte hij de WRC rally als 7e. Peter van Merksteijn junior werd in zijn DS3 WRC 11e. Het was voor beide heren het eerste optreden dit seizoen en door de diskwalificatie schuiven ze nog een plaatsje hoger op in de ranglijst. Dat levert Merksteijn een WK punt op, Kuipers krijgt 8 bijgeschreven.



Categorie