De mythe van de ‘one-off’ 2 minutes leestijd

Pininfarina Sintesi concept (facility visit 2009)
Een van de eerste trucs in het marketingboek is het plakkaat Limited-Edition, het staat op sigaretten (geniet ervan, zolang het nog kan!), chocola (zolang de voorraad strekt) en ook auto’s. Limited Edition is een erg rekbaar begrip, het kan enkel een velgen-setje zijn, met maximale oplage van 2.000 stuks, daardoor verliest het begrip langzaam aan zijn waarde. Daarom is er nu iets dat écht exclusief is, one-off, een eenmalige productie met een astronomisch prijskaartje.

Levenslicht
De laatst bekende one-off komt bij Ferrari vandaan en is speciaal gebouwd voor Eric Clapton. De 458 Italia is getogen in een retro 512 BB maatpak, waarvoor de zanger diep in de buidel moest tasten. Bugatti bouwde vorig jaar de L’or Blanc, een Veyron met opvallende livery en porselein. Wat alle one-off modellen gemeen hebben, is dat ze weinig in de buitenlucht te zien zijn. De auto’s worden binnen gekoesterd om niet bloot te stellen aan het weer en bovendien om de kilometerstand laag te houden.

Trendsetting
Dit jaar verraste Lamborghini iedereen door de Aventador J te presenteren, een eenmalige speedster uitvoering van de LP700-4 Aventador. Later vertelde Lamborghini dat de auto in een tijdsbestek van slechts 6 weken is gebouwd. De auto heeft veel verschil gemaakt in de branding van het automerk, iedereen is er weer bewust van dat Lamborghini een rebel in de automotive blijft.

Pagani
Het nieuwe Italiaanse merk heeft maximaal geprofiteerd van de populariteit van de Zonda. Verschillende vermogende collectioneurs taste diep in de buidel voor een Limited Edition Zonda R (15 stuks), Cinque (5 stuks) of Tricolore (3 stuks). Voor wie dat nog te gewoon vonden, bouwde Pagani een totaal van 9 one-off’s. Bekende modellen zijn de PS (Peter Saywell), de Uno voor de Ana Al-Thani familie en waarschijnlijk het laatste model, de 760 RS voor een onbekende eigenaar in Chili.



Categorie