3e Ferrari Special Projects model 1 minute leestijd

Ferrari Special Projects No. 3
Op het ferrarichat forum zijn foto’s geplaatst van een bijzondere Ferrari die gebouwd zou zijn voor collectioneur Eric Clapton. Tijdens een viewing in HR Owen te London kon een select gezelschap de auto al bewonderen. De groep is zo besloten, dat er geen verdere informatie is vrijgegeven.

Special Projects
In het verleden heeft Ferrari Special Projects dit gedaan met een F430 (2008) en de P540 Superfast Aperta (2009) op basis van de 599 GTB Fiorano. Hoe het model heet en wanneer het is gebouwd is nog niet bekend, het lijkt een retro coachbuild op basis van de 458 Italia.

Seventies
De auto lijkt gebaseerd op de 512 BB, Ferrari’s GT auto van de jaren 70 en 80. Een grote grille, 3 slates in de motorkap en een distinctieve lijn die vanaf de voorbumper doorloopt naar de achterspoiler. De koplampen zijn afkomstig van de Enzo, waar LEDs aan toegevoegd zijn. Het retro design lijkt ruimte te hebben voor de basis van de 458 Italia, wat ook blijkt uit een foto waarop het interieur is te zien.

Collectie
Eric Clapton heeft een aantal bijzondere modellen in zijn collectie waaronder de 250 GT Berlinetta Luso, die al 40 jaar in zijn bezit is. Ook heeft hij moderne Ferrari’s in de auto staan als de 612 Scaglietti.

[nggallery id=40]Categorie(ën)