Citroën DS9 gespot 1 minute leestijd

2014 Citroen DS9
Het is Citroën niet gelukt om de DS9 geheim te houden voor de officiële presentatie volgende maand op de Beijing Motorshow. Tijdens een fotoshoot van het automerk in Parijs op het Place de la Concorde, is de auto op de gevoelige plaat gezet en sindsdien circuleren de foto’s rond op internet. Citroën wil de wereld gaan veroveren met de nieuwe DS-serie, de DS9 wordt daarvan het vlaggenschip.

Metropolis Concept
In 2010 presenteerde Citroën in Shanghai voor de World Expo de Metropolis Concept, die styling is overgenomen voor de DS9. De auto is nog niet productie-rijp, het gespotte exemplaar zal op punten als de velgen en spiegels moeten veranderen om de weg op te kunnen.
Met de DS-serie zet Citroën in op nieuwe markten zoals China en Rusland, daarvoor wordt ook gewerkt aan een SUV model.Categorie(ën)