Nieuw Drive Resort in Duitsland 1 minute leestijd

Bilster Berg Driving Resort

Op een voormalig NAVO terrein in Duitsland wordt gebouwd aan een nieuw Drive Resort. Circuit architect Hermann Tilke is verantwoordelijk voor het tekenen van het 4.2 km lange circuit verstopt in de bossen. Het Bilster Berg Drive Resort is een interessante propositie voor automerken en verenigingen en opent vanaf juli 2012 zijn deuren.

Resort
Het circuit is niet bedoeld voor het organiseren van races, maar naar voorbeeld van Goodwood en het Ascari Race Resort van Nederlander Klaas Zwart,  is het de plek voor tests en presentaties. Het 84 hectare gebied nabij Bad Driburg is vanwege zijn vorige functie uitermate geschikt voor het testen van nieuwe modellen zonder pottenkijkers. De 30 kantoren en loodsen blijven behouden maar woorden verbouwd tot bijvoorbeeld Pit-box en conferentie hal.

Talent
Al in 2005 ontstond het idee voor het resort, ruim 5 jaar later werd het concreet en begon de bouw.  Initiator Marcus Graf von Oeyenhausen-Sierstorpff verzamelde grote talenten uit de auto industrie om het idee te realiseren. Niet alleen top-architect Hermann Tilke is betrokken bij het project, ook rally coureur en Porsche testrijder Walter Röhrl zet zich in om het circuit uniek en competitief te maken.

Investering
Voordeel van een ressort is dat er geen hoge investeringen nodig zijn voor tribunes en andere faciliteiten. Met de bouw van het circuit is € 34 mln gemoeid. Daarvoor krijg je een circuit met een berekende topsnelheid van 260 km/h en 168 km/h gemiddeld.Categorie