Ferrari F12 GTO gelekt 2 minutes leestijd

Ferrari F12 GTO spyshot
Het is Ferrari weer niet gelukt om een model geheim te houden tot de officiële onthulling, op het internet zijn foto’s gelekt van de F12 GTO. Afbeeldingen komen waarschijnlijk van een configurator waar alleen de belangrijkste Ferraristi toegang toe hebben. Het zijn de eerste foto’s en nog veel is onbekend, geruchten gaan over hybride aandrijving, actieve aerodynamica en onzeker is ook of de 3 heilige letters G T O op het model worden geplakt.

Spyshots
Dat Ferrari druk bezig is met een verbeterde F12 is in ieder geval lang geen geheim meer, al langer worden gecamoufleerde wagens gespot. Of de 2 laag-resolutie foto’s (die Autogespot heeft gepubliceerd) daadwerkelijk van het F12 topmodel zijn, is niet 100% zeker, tekst op het kenteken aan de achterzijde is onleesbaar. De auto staat wel in de standaard configurator-omgeving die Ferrari gebruikt.

GTO?
Bij voorgaande GTO modellen, waren het altijd 3 cijfers die de 3 letters voorgingen. Vaker valt er geen pijl op te trekken wat voor suffix Ferrari wenst te gebruiken voor het top model, dit betekend dus niet dat Ferrari het nu bij de F12 niet zal doen. Wel is duidelijk dat de wagen kenmerken heeft van de GTO modellen zoals de kenmerkende grille aan de voorzijde (250 GTO) en openingen bij de achterwielen (288 GTO).

HY KERS
Grootste nieuws onder de motorkap zou HY KERS van de LaFerrari zijn. Maar de motor wordt ook aangepast om meer vermogen te leveren, rond de 800 pk wordt verwacht waar een mogelijk hybride systeem nog niet bij opgeteld is.

IAA Frankfurt
Of de geruchten kloppen zal snel duidelijk worden, een andere bron, GT Spirit, maakt melding van een onthulling op de IAA Frankfurt aanstaande september.Categorie(ën)