Hamilton WK-leider na zege GP Singapore 1 minute leestijd

Lewis Hamilton Singapore Grand Prix 2014 Mercedes AMG F1
Door de Grand Prix van Singapore te winnen, heeft Lewis Hamilton de leiding in het WK overgenomen van teamgenoot Nico Rosberg. Rosberg had elektronische problemen met zijn stuur en viel uit in de 12e ronde. Dankzij een safety car periode werd niet alle rondes afgewerkt, maar werd de 2 uur race limiet aangehouden.

Start
Voor de start van de Grand Prix was duidelijk dat Nico Rosberg problemen had, waarbij werd gewisseld van stuurtjes. Dat probleem zorgde ervoor dat de jonge Duitser de auto niet van zijn plek kreeg voor de opwarm ronde. Het Mercedes AMG F1 team duwde de auto naar de pits, waar vandaan Rosberg startte. In de opwarm ronde was ook de eerste uitvaller, Caterham coureur Kamui Kobayashi moest zijn auto parkeren.

Safety Car
Halverwege de race zorgde een klein incident tussen Sergio Perez en Adrian Sutil voor een periode achter de safety car. Hamilton zag daardoor zijn voorsprong verdwijnen, met in het achterhoofd dat er nog tenminste 1 stop gemaakt moest worden.
Na het veld weer werd vrijgegeven, reed Hamilton ruim 2 seconde per ronde weg bij Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo, die niet meer hoefde te stoppen voor vers rubber. Het lukte hem niet om de leiding vast te houden, maar het duurde slechts een ronde voordat hij weer het veld aanvoerde.

WK
Hamilton is dankzij de mooie overwinning nu WK-leider geworden met 241 punten, Rosberg volgt met 238 punten.Categorie