4e generatie Mazda MX5 1 minute leestijd

Mazda MX5 2014 2015
Sinds de MX5 werd geïntroduceerd in 1989, is de kleine roadster uitgegroeid tot de best verkochte auto uit zijn klasse. Inmiddels is het model toe aan de 4e generatie, lichter, scherper maar vooral een meer mannelijk uiterlijk. Mazda zal op de Parijs motor show de MX5 tonen aan het publiek en alle details prijsgeven.

Technisch
Voor de 4e generatie is Mazda begonnen met een leeg blad. De auto moest radicaal anders zijn, terwijl het rijplezier waar de MX5 bekend om staat, behouden moest blijven. Het nieuwe onderstel is voorzien van dubbele draagarmen aan de voorzijde, en multilink-ophanging aan de achterzijde. De recent ontwikkelde SkyActiv motoren doen ook hun intrede, informatie over prestaties en verbruik houdt Mazda nog even voor zich tot de onthulling in Parijs.Categorie(ën)