P1 GTR Concept op Pebble Beach 1 minute leestijd

McLaren P1 GTR Pebble Beach reveal
In Juni maakte McLaren wereldkundig dat het bezig was met een extreme, track-only P1. Nu is de auto in concept-vorm onthuld tijdens het Pebble Beach evenement de Verenigde Staten. De auto komt 20 jaar nadat de F1 GTR het levenslicht zag, maar in tegenstelling tot zijn voorganger is de P1 dus exclusief voor het circuit.

Extreem
Omdat de auto geen kenteken hoeft te dragen, is de vormgeving werkelijk extreem en bedoeld voor optimale aerodyamische eigenschappen. Het is nu nog wel als concept model getoond, een leuke teaser voor de doelgroep die zich nu kunnen intekenen op het GTR Programme. De kleuren zilver, oranje en zwart zijn geïnspireerd op de F1 GTR die succes behaalde tijdens de 24h van Le Mans.

Productie
Hoeveel modellen er uiteindelijk gemaakt gaan worden is onbekend, de prijs zou rond de € 2,5 mln liggen. Overigens mogen alleen P1 eigenaren een P1 GTR kopen, McLaren wil binnen een jaar beginnen met de productie.Categorie(ën)