Hennessey mikt op 467 km/h 1 minute leestijd

Hennessey Venom F5 2016
Voor sommige bedrijven houdt de wedloop voor de snelste auto nooit op. Ontmoet de Hennessey Venom F5, een auto die mikt op een topsnelheid van 290 mph (467 km/h). De wagen moet nog worden gebouwd en is de opvolger van de Venom GT, een auto gebaseerd op de Lotus Elise, maar met 1200 pk.

Guinness Book of Records
Hennessey heeft slechts één doel voor ogen; het bouwen van een auto met de hoogste topsnelheid, genoteerd in het Guinness book of records. Het is een obsessie van John Hennessey en dat hij het kan is bewezen, de Venom GT noteerde 270.49 mph. Sneller dan de Bugatti Veyron Super Sport. Maar dat de auto teveel onderdelen van Lotus heeft behouden zal de Amerikaan dwarszitten, de Venom F5 heeft een werkelijk eigen ontwerp.

F5
Een ander design is niet alleen om een eigen imago te creëren, het komt ook de prestaties ten goede. Er wordt gewerkt aan een prototype dat een weerstand coëfficiënt heeft van 0,4, een twin-turbo V8 motor met 1400 pk zorgt voor de aandrijving. Ten slotte heeft de auto veel lichtgewicht materialen (carbon fiber, uiteraard) om het gewicht onder de 1300 kg te houden.

Release
Pas volgend jaar zal Hennessey de auto gaan tonen aan het publiek, om vervolgens in 2016 de eerste auto’s te kunnen leveren aan klanten. De prijs is niet bekend, zijn voorganger koste $ 1.2 mln, daar zijn er 16 van verkocht.



Categorie