Rosberg wint thuis-Grand Prix 1 minute leestijd

Nico Rosberg Mercedes AMG F1 Hockenheim Grand Prix Duitsland 2014
Nico Rosberg heeft vlak nadat Duitsland het Wereldkampioenschap voetbal heeft gewonnen, de Grand Prix van Duitsland op zijn naam geschreven. Rosberg kwam op geen moment in de problemen en finishte met 20 seconden voorsprong op Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, die een inhaal-race moest rijden, werd derde.

Safety Car
De beginfase van de race leek een even een voorbode op een spektakel op de Hockenheimring, door een vroege safety car periode veroorzaakt door een crash van Felipe Massa en Kevin Magnussen. Maar toen het veld weer wat losgelaten, nam Rosberg in hoog tempo afscheid van het veld.

Hamilton
Lewis Hamilton moest dankzij een versnellingsbak wissel vanaf de 20e plek vertrekken, waardoor hij een hoofdrol opeiste in de race. Hij wist in 10 rondes zich naar de 10e plek te rijden. Een 2e plek leek zeker tot de mogelijkheden te behoren, totdat hij Jenson Button tegenkwam. Zijn ex-teamgenoot van McLaren leek aan de kant te gaan, maar dat bleek niet waar, met contact en schade aan zijn voorvleugel tot gevolg. De auto was niet meer zo makkelijk te besturen en de daarop volgende pitstop duurde langer vanwege aanpassingen aan zijn vleugel. Aan het einde van de race kwam hij erg dichtbij Bottas, maar had niet meer de tijd om te passeren.