Weer Mercedes 1-2 in Oostenrijk 1 minute leestijd

F1AUT2014_JK1583641
Mercedes AMG F1 coureur Nico Rosberg heeft voor zijn teamgenoot de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen op de Red Bull Ring. Op de hogesnelheidbaan in Alpen was het vooral Williams dat verraste, de auto’s vertrokken vanaf de eerste rij, maar konden de snelle silberpfeilen niet achter zich houden. Bottas finishte als 3e, voor Massa op P4.

Vettel
Grote teleurstelling zal er zijn bij Red Bull Racing, op eigen terrein stelde het team zwaar teleur. Ricciardo wist de eer nog een beetje te redden, het raceweekend van Vettel was ronduit rampzalig. Een slechte kwalificatie zorgde voor de 12e plek op de startgrid, en al na 1 ronde kreeg hij serieuze technische problemen. Hij probeerde met een ronde achterstand nog wat te maken van de race, omdat er amper uitvallers waren besloot het team de auto in de pits te parkeren. Een 3e DNF voor Vettel.

Mercedes AMG Vs. Williams
Net als in Canada kwam het succes niet aanwaaien bij Mercedes, Hamilton had pech in de kwalificatie en vertrok vanaf de 9e plek, Rosberg begon vanaf P3. In de beginfase voerde Williams het veld aan, waarop Mercedes AMG besloot om eerder te beginnen aan de pitstops. Massa en Bottas volgde later, en verloren daardoor de leiding.Categorie