Rosberg wint GP Monaco 2 minutes leestijd

Nico Rosberg Mercedes AMG F1 Monaco Grand prix 2014
Nico Rosberg heeft voor teamgenoot Lewis Hamilton voor het 2e jaar op rij de Grand Prix van Monaco gewonnen. Het was een enerverende race op het stratencircuit van het kleine koninkrijk, met 2 safety-car periodes en 8 uitvallers. Lewis Hamilton zit lange tijd op circa 1 seconden achterstand, maar moest dankzij vuil in zijn oog van het gas. Daniel Ricciardo kwam snel dichterbij, maar niet langszij.

Qualy
Op de zaterdag pakte Rosberg de Pole Position, misschien met enig geluk omdat een snelle ronde van Hamilton in het water viel dankzij een gele vlag situatie, hij stond wel op de eerste startrij. Zijn reactie maakte wel duidelijk dat de spanningen tussen de Mercedes AMG F1 coureurs toenemen.

Safety Car
Al in de eerste ronde kwam de safety car naar buiten om de race te neutraliseren, Button en Perez kwamen met elkaar in aanraking bij de wagen van Perez op de racelijn bleef staan. Een 2e safety car volgde iets voor het midden van de race.

Punten
Kimi Raikkonen maakte een zeer sterke indruk, vanaf P6 op de grid haalde hij zijn teamgenoot Alonso in alsook beide Red Bull Racing wagens. lange tijd reed hij op een virtuele podium-plek, totdat Bianchi zijn vleugel kapot reed op de achterband van Raikkonen, een extra pitstop was het begin van een desastreuze eindfase, hij verscheen buiten de punten op P12. Marussia wist wel voor het eerst in zijn bestaan punten te pakken, Bianchi finishte op P9, hij reed een fantastische race vanaf een 18e plek op de grid.

Vettel
Sebastian Vettel zit vast in frusterende episode, met wederom mechanische pech, hij was één van de eerste uitvallers van de race. Na 6 rondes, staat hij met 45 punten op de 6e plek in het kampioenschap, Ricciardo staat boven hem op P5 met 54 punten.