Toyota ook succesvol op Spa 2 minutes leestijd

Toyota-TS040-Spa-Francorchamps-FIA-WEC-2014
Na 6 uur was het op Spa-Francorchamps wederom een Toyota die als eerste de finish passeerde, de 3e winst op rij voor auto #8. De 6-uurs race van Spa-Francorchamps is de 2e endurance race van het World Endurance Kampioenschap, en is de laatste ‘generale repetitie’ voor de 24h van Le Mans volgende maand. Porsche werd wederom geplaagd door technische problemen, en Audi kon pas na ongeveer 4 uur rijden het tempo vinden. Toyota zal vol vertrouwen naar Le Mans gaan afreizen, terwijl zeker Porsche nog flink wat werk zal moeten verzetten als ze willen rijden voor de winst.

Equipe #8
De tweede race van het WEC seizoen had een stuk minder spektakel dan race 1 op Silverstone, het zal Anthony Davidson, Nicolas Lapierre en Sébastien Buemi niet deren. Ze reden zonder noemenswaardige incidenten stabiel rond, al zal de bandenslijtage nog een punt van aandacht worden. Terwijl Porsche en Audi 2 stints op 1 set banden kunnen rijden, heeft Toyota dit voordeel niet.

LMGTE PRO & AM
2014-6-Heures-de-Spa-Francorchamps-WEC-Adrenal-GT3-0602.JPG_nMeer spektakel was er in de LM GTE Pro & Am kampioenschappen, allebei gewonnen door Ferrari team AF Corse. Dit ging niet zo dominant als het lijkt, de Aston Martin’s reden ook sterke tijden. Porsche zal ook teleurgesteld zijn in de 911 RSR, toch pakte ze met wat geluk toch een podium plaats in het LM GTE Pro klassement, in de LM GTE Am klasse werden ze net als in de LMP1 HY slechts 4e.

Beladen
Op 1 juni beginnen de eerste tests op het Circuit de la Sarthe, voor de 24h van Le Mans die op 14 juni om 15:00 gestart zal worden. Met name Aston Martin zal met dubbele gevoelens de reis aanvangen, door een zware crash in de beginfase van de race, overleed de ervaren coureur Allan Simonsen. Op verzoek van de familie bleef Aston Martin toen doorrijden, dit jaar zullen ze uit naam van hem graag het podium betreden.Categorie