Domenicali vertrekt als teambaas Scuderia Ferrari 2 minutes leestijd

Stefano domenicali
Dankzij teleurstellende resultaten heeft Scuderia Ferrari teambaas Stefano Domenicali zijn ontslag ingediend. De Italiaan heeft krap 6 jaar aan het roer gestaan van de Ferrari Formule 1  stal en is teleurstellend aan het 2014 seizoen begonnen. Marco Mattiacci volgt hem per direct op.

Geen succes
Domenicali had een grote opgave, hij moest het succes van Jean Todt en Ross Brawn doortrekken. Dat lukte hem niet, alleen het jaar waarin hij begon wist hij het constructeurs kampioenschap te pakken. Verder werd onder zijn leiding wel gestreden om het rijderskampioenschap, maar 2x werd Fernando Alonso 2e, en 1x, in 2008, haalde Felipe Massa het met 1 punt achterstand op Lewis Hamilton, net niet.

Ferrari 430 Scuderia 16M Spider-1

In 2009 werd zelfs een auto vernoemt naar het aantal WK overwinningen van Scuderia Ferrari.

Voorbereid
De Formule 1 is belangrijk voor Ferrari en ingewijde vertellen dat Luca di Montezemolo al (niet onverwacht) geruime tijd ontevreden was en een exit van Domenicali heeft voorbereid. Voor de buitenwereld heeft Domenicali de eer aan zichzelf gehouden, het commentaar van Di Montezemolo laat echter weinig ruimte voor speculatie: “Ik dank hem niet alleen voor zijn bijdrage en toewijding, maar ook voor het grote gevoel van verantwoordelijkheid dat hij heeft laten zien, door de belangen van Ferrari voor die van hemzelf te plaatsen.”
Ook Domenicali heeft een verklaring uitgedaan, waar hij zegt de verantwoordelijkheid te nemen “voor deze situatie”, en vervolgt: “Het is een keuze die ik genomen heb, met het idee om een frisse wind door deze organisatie te laten waaien.”

Marco Mattiacci
Domenicali geeft het stokje over aan Marco Mattiacci, de Italiaan begon zijn loopbaan bij Ferrari als Sales Manager in 1999. Al snel kreeg hij leidinggevende functies binnen Ferrari en de laatste 4 jaar is hij de hoogst geplaatste man bij Ferrari Noord-Amerika.



Categorie(ën)