Mercedes AMG ook soeverein in Bahrein 2 minutes leestijd

Lewis Hamilton Mercedes AMG Bahrain 2014
In een amusante race van Bahrein, heeft Hamilton zijn 2e op rij gewonnen, voor teamgenoot Rosberg. De teams met een Mercedes AMG motor domineerde de race, maar hadden veel onderlinge gevechten. Force India coureur Sergio Perez was ‘best of the rest’, terwijl Williams niet het maximale uit de race kon halen, maar nog wel in de punten.

Start
Voor de 5e keer sinds de terugkeer in F1, stonden beide Mercedes AMG wagens op de eerste rij. Hamilton en Rosberg hadden wel een onderling gevecht terwijl ze begonnen met het opbouwen van een voorsprong op de rest van het veld, aangevoerd door Williams F1 coureur Felipe Massa. In het middenveld konden Red Bull Racing coureurs Vettel en Ricciardo geen potten breken, Vettel kon het gevecht niet brengen naar Raikkonen die team genoot Alonso volgde.

Teamorders
Sebastian Vettel heeft weinig positieve reacties gegeven over zijn wagen sinds het begin van dit seizoen, en er is een nieuw dieptepunt voor hem. In de 16e ronde hing Daniel Ricciardo aan zijn vleugel, uiteindelijk kwam de call van de pitmuur; ‘let Daniel pass. He is faster than you’.

Maldonado Gutierrez
Een vreemd incident in ronde 41, waarbij Sauber coureur Guitierrez over de kop ging door een torpedo actie van Maldonado. In de safety-car periode die volgde, werd het veld samengepakt met beide Mercedes AMG coureurs vooraan, gevolgd door de Force India coureurs en Button, daarachter beide Red Bull Racing coureurs. De safety car liet met nog 10 rondes te gaan het veld los voor een spannende eindfase van de race.

Eindstrijd
De eindfase van de wedstrijd zat vol met actie, Hamilton en Rosberg waren in een continue gevecht tot de finish. Ricciardo wist na de herstart Button en Hulkenberg voorbij te rijden, met Vettel bleef steken achter de Force India bolide en kwam onder druk van Massa en Bottas.

Mercedes AMG motor
na 8 rondes was het overduidelijk dat de motoren van Mercedes AMG soeverein zijn in het Formule 1 veld. De bolides van Mercedes AMG F1, Williams en Force India bepalen het tempo. Vreemd genoeg weet McLaren ondanks de goede motoren nog steeds geen indruk te maken, ze kunnen niet eens het tempo van Force India en Williams volgen. Ondertussen werkt Renault aan een verbeterde motor, toch zal het nog tot halverwege het seizoen duren voordat er een balans is.



Categorie