Delahaye 135 topper tijdens RM Amelia Island 1 minute leestijd

1937 Delahaye 135 Competition Court Torpedo Roadster
De Delahaye 135 Competition Court Torpedo Roadster is tijdens de Amelia Island veiling afgehamerd voor $ 6,6 mln. Hiermee was de klassieker uit 1937 met afstand het meest kostbaar tussen exclusieve Bugatti’s, Ferrari’s en Shelby’s.

Totaal
De markt voor klassieke auto’s blijft onverminderd sterk, 97% van de ingebrachte objecten werd verkocht, goed voor een totaal van bijna $ 36 miljoen. Naast de record-opbrengst van de Delahaye, bracht een BMW 507 Series II Roadster ($ 2,2 mln) en de Mercedes-Benz 300 SL Roadster ($ 1,8 mln) hoge bedragen op. In totaal waren er 91 voertuigen ingebracht op de veiling, waarvan 16 afkomstig van de Pray Collection.

Estimate
Veel van de verkochte auto’s gingen weg ver boven de verwachte prijs, naast de record-brekende 3 topstukken, verwisselde ook een Ferrari 365 GTB/4 Daytona, 250 GT Series II Cabrio en Duesenberg Model SJ Convertible voor ruim $ 1 mln van eigenaar. 2 Bugatti’s (37A Grand Prix en 57C Roadster) bleven nog net onder een miljoen steken.Categorie