3e generatie Audi TT gepresenteerd 1 minute leestijd

Audi TT Autosalon Geneve 2014-1
Op weg naar een showroom debuut in herfst van dit jaar heeft Audi de nieuwe, 3e generatie TT en TTS gepresenteerd. Volgens het persbericht is de auto vanaf niets ontworpen en gebouwd, maar heeft de auto nog steeds het kenmerkende “TT’ uiterlijk. Ook het interieur is fors aangepakt met een digitaal instrumentarium, verbeterd dashboard en luxere materiaal keuzes.

Kleiner
De scherpe carrosserie lijnen verhullen dat de auto iets kleiner is geworden ten opzichte van zijn voorganger, 2 cm korter en 8 mm minder breed. De auto is gebaseerd op het MQB platform van VAG, een hybride constructie.

Motoren keuze
In eerste instantie is er een keuze uit 3 motoren, een 184 pk sterke 2.0 TDI dieselmotor, en 2 benzine motoren, de 230 pk 2.0 TFSI en het TTS topmodel met 310 pk. Schakelen gaat via een 6-traps handbak of met de optionele 6-traps S-tronic dubbele koppeling transmissie. De 2 instapmodellen krijgen standaard voorwiel-aandrijving, het Quattro vierwiel-aandrijving is optioneel maar standaard op de TTS. Prijzen voor de modellen worden op een later moment bekend gemaakt.Categorie(ën)