Porsche Macan onthuld in LA 2 minutes leestijd

Porsche Macan premiere Los Angeles
Op de Los Angeles Motor Show heeft Porsche de compact-SUV Macan onthuld. Het is de climax van een marketing campagne waarbij over een lange periode schetsen, foto’s en informatie werd vrijgegeven. Volgens Porsche legt de auto de lat een stuk hoger in het compact-SUV segment, dankzij de bekende Porsche rij-dynamiek, bouwkwaliteit en luxe.

Smaken
De Macan zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn met 3 verschillende motoriseringen, de Macan S, Macan S Diesel en Macan Turbo. Al deze uitvoeringen staan op actieve 4-wielaandrijving en hebben Porsche’s 7-traps dubbele koppeling PDK-transmissie. Daar is de coast-functie aan toegevoegd, die ontkoppeld wanneer het gas wordt losgelaten, en de optimale versnelling selecteert wanneer er weer gas wordt gegeven.

Tijger
De naam Macan is Indonesisch voor tijger, maar zo zeldzaam als het roofdier is, zal de Macan niet worden in de urban-jungle. Porsche heeft hoge verwachtingen voor het model en heeft daarom € 500 mln geïnvesteerd in de Macan productielijn te Leipzig.

Prijzen
Wegrijden in een Macan kan vanaf € 75.400,- voor de Macan S Diesel, die is voorzien van een 3 liter V6 turbo dieselmotor. Die levert 258 pk wat goed is voor een sprint naar 100 km/h in 6,3 seconden, op naar een topsnelheid van 230 km/h. Met rustig rijden kan een verbruik van 6,1 liter per 100 km gehaald worden, dan is de Co2-emissie bijzonder laag met slechts 159 gram co2 per km.
De liefhebbers zullen liever kiezen voor benzine, instappen kan dan vanaf € 77.900,- voor de Macan S, ook voorzien van een 3 liter V6 bi-turbo motor. Het vermogen is wel een stuk hoger met 340 pk. De sprint naar 100 km/h gaat ook een stuk rapper, het neemt 5,4 seconden in beslag en de Macan S heeft een topsnelheid van 254 km/h. Dat is nog langzamer dan het topmodel op dit moment, de Macan Turbo die iets meer dan een euro-ton kost. Daarvoor krijg je een 3,6 liter V6 bi-turbo motor die 400 pk levert. de sprint naar 100 km/h is hiermee in 4,8 seconden gebeurd en de topsnelheid ligt met 266 km/h nog iets hoger.

Showroom
Porsche dealers zullen er een mooi feestje van maken wanneer begin april volgend jaar de wagen in de showroom wordt gezet. Nog voor die tijd zal de auto zijn Europese debuut maken op een nog niet bepaalde motor show.Categorie(ën)