BMW onthult 4-serie Cabrio 1 minute leestijd

BMW 4-serie cabriolet 2014
BMW heeft officiële specificaties en foto’s vrijgegeven van de nieuwe 4-serie cabrio. De presentatie volgt nadat vorige week foto’s van de accessoire brochure op het internet belande van de 3-serie cabrio opvolger. De auto zal zijn publieksdebuut maken op de Los Angeles Motor Show op 20 november, in het eerste kwartaal van volgend jaar staat de auto bij de dealers.

Extra’s
Natuurlijk is de cabriolet 4-serie in grote lijnen hetzelfde als zijn coupé broertje, op specifieke opties na. Uiteraard mag een windscherm niet ontbreken en BMW heeft nu (net als Mercedes-Benz) nekverwarming (Air Collar) aangebracht in de stoelen. De rolbeugels geplaatst achter de hoofdsteunen van de passagiers achterin, schieten in 200 ms omhoog.

Dak
Het driedelige metalen dak is in 20 seconden te openen en sluiten tot een snelheid van 18 km/h. Minder dan bij andere cabriolets, echter is bij de 4-serie het dak en gewicht groter. Wanneer het dak is gesloten blijft er van de 370 liter grote bagageruimte, nog 220 liter inhoud over.

Levering
Wanneer de auto op de markt verschijnt, is deze verkrijgbaar met 3 motoren:
BMW 435i Cabrio: 3.0-liter zescilinder met 306 pk/400 Nm
BMW 428i Cabrio: 2.0-liter viercilinder met 245 pk/350 Nm
BMW 420d Cabrio: 2.0-liter viercilinder met 184 pk/380 Nm
De prijs voor al dit moois zal later bekend worden gemaakt, wanneer de auto staat te schitteren in Los Angeles.

[nggallery id=174]Categorie(ën)