Formule 1 GP Canada 1 minute leestijd

Grand Prix Canada 2013 Montreal Circuit Gilles Villeneuve
Aanstaand weekend betreft alweer de 7e GP op de kalender. De GP van Canada, gereden op het prachtige Circuit Gilles Villeneuve, wat vlakbij de stad Montreal is gelegen. Het zal dit jaar voor de 50e keer zijn dat er een GP van Canada op de kalender staat, eerst verreden op Mosport Park en Mont-Treblant maar sinds 1978 vast op het huidige circuit Gilles Villeneuve.

Circuit
Met 4.3 kilometer zeker niet het langste circuit, eerder relatief kort. Maar de locatie is waar het om gaat. Gelegen op een eiland, midden in een stad maakt het uniek. Het circuit is erg nauw, wordt gezien als een stratencircuit en kent snelle bochten en een hairpin. De ‘Wall of Champions’, het uitkomen van de laatste bocht heeft geen uitloopstrook maar een typische Amerikaanse muur. Veel wereldkampioenen zagen hun race hier eindigen.

Weer:
Voor de vrije trainingen en kwalificatie bewolking, maar op zondag komt de zon door met 22 graden.

TV:
Canada is met het tijdsverschil in Nederland pas om 20:00 uur te zien op Sport1. Veronica brengt deze race, voor het eerst sinds zijn vertrek, met commentaar van Olav Mol. Het is zover de enige race met commentaar van Mol, hij vervangt Ronald van Dam. Update: Veronica heeft dit bericht per direct ontkracht. Mol wilde enkel commentaar geven als hij ook ter plekke aanwezig was, dit is volgens Veronica onmogelijk en zal dus toch van Dam als commentator aanstellen.Categorie