Vettel wint GP Bahrein 3 minutes leestijd

Sebastian Vettel heeft de GP van Bahrein gewonnen, zijn tweede overwinning dit seizoen waarmee zijn positie in het wereldkampioenschap verstevigd. Beide Lotus GP coureurs, Kimi Raikkonen en Romain Grosjean, maken het podium compleet.

Start
Gisteren kwalificeerde Nico Rosberg zijn Mercedes-Benz nog op pole position, maar hij kon niet lang van de leiding genieten. Binnen 3 ronden pakt Sebastian Vettel de leiding van zijn landgenoot, waar hij zich eerst ook terug langs Fernando Alonso moest knokken. De Spanjaard passeerde Vettel direct bij de start van de race. 3 ronden later moet Rosberg ook Paul di Resta voor zich dulden, de Mercedes had duidelijk niet de race pace om met de top mee te doen.
In dezelfde ronde blijft het DRS systeem van Alonso open staan. Een technisch probleem in de Ferrari zorgt ervoor dat hij maar liefst tweemaal de pits moet opzoeken, Alonso heeft de rest van de race zonder DRS uit moeten rijden.

Eerste pitstops & strategieën
Mark Webber en Romain Grosjean zijn de eerste in de pits, dit in ronde 9. Een ronde later komt ook Felipe Massa binnen, gestart op de harde band had hij meer van de eerste stint verwacht. Zowel di Resta als Kimi Raikkonen rijden lang door op de eerste set banden, Force India (met di Resta) gokte op een twee stop strategie terwijl Raikkonen een ronde later (lap 17) pas binnen kwam en zijn banden uitstekend wist te gebruiken.

De McLaren battle
McLaren Mercedes staat erom bekend om beide coureurs met elkaar te laten vechten. Echter werd het deze keuze tot op het uiterste getest door Sergio Perez. De Mexicaan maakte het Jenson Button bijzonder moeilijk, zo moeilijk dat beide heren elkaar diversen malen raakten. Prachtige gevechten en uiteindelijk eindigt Perez voor Button wat hem na de kritiek in afgelopen races goed zal doen.

Lotus GP
Waar het team in de kwalificatie enigszins teleurstelde gooide het team hoge ogen in de race. Bijna onopvallend reden Kimi Raikkonen en Romain Grosjean naar voren. Aan het eind van de race zagen we Raikkonen op P2 en Grosjean in gevecht met Paul di Resta voor P3. De Fransman kwam steeds dichterbij de Schot en wist de laatste podiumplaats af te pakken. Force India coureur di Resta gaf later aan dat een twee stop strategie juist was, echter hij op het eind niet meer kon pushen omdat achter Grosjean nog Webber en Hamilton vochten voor positie.

Uitslag

  1. Sebastian Vettel
  2. Kimi Raikkonen
  3. Romain Grosjean
  4. Paul di Resta
  5. Lewis Hamilton
  6. Mark Webber
  7. Sergio Perez
  8. Fernando Alonso
  9. Nico Rosberg
  10. Jenson Button

Nederlander Giedo van der Garde reed wederom zijn hele race uit. Een flinke botsing met Jean-Eric Vergne in de eerste ronde betekende dat hij voor een nieuwe neus naar de pits moest. Dit maakte racen met  beide Marussia coureurs en Charles Pic onmogelijk. Hij eindigde laatste, op twee ronden achterstand.

Kampioenschap

  1. Sebastian Vettel
  2. Kimi Raikkonen
  3. Lewis Hamilton

De volgende Grand Prix is de eerste Europese GP, op 12 Mei in Barcelona, Spanje.



Categorie