Jacht Azzam nieuwe recordhouder 1 minute leestijd

Azzam Jacht Lurssen Yachts
In de strijd ‘wie heeft de langste‘ is er een nieuwe recordhouder, de 590 voet (of 180 meter) lange Azzam gebouwd door Lürssen Yachts. Er is niet bekend gemaakt wie de gelukkige eigenaar is, wel dat deze woonachtig is in de UAE, geruchten zijn dat het de koninklijke familie betreft. Chelsea eigenaar Roman Abramovich zal er flink van balen, zijn Eclipse is nu de op 1 na langste.

1 mln. per voet
De kosten voor de Azzam zijn geschat op $ 609 miljoen, wat neerkomt op ruim 1 miljoen dollar per voet lengte. Daarmee is de eigenaar nog niet klaar, om een stukje te kunnen varen is 50 man personeel nodig. Dan vaar je wel met een uitzonderlijk hoge topsnelheid van 30 knopen (ruim 55 km/h), dankzij motoren die totaal 94.000 pk produceren.

Design
De boot is ontworpen door Nauta Yachts, onder supervisie van Mubarak Saad al Ahbabi. De boot is ontworpen om (uiteraard) in alle luxe mogelijk ook in ondiep water te varen.Categorie