Raikkonen wint GP Australië 2 minutes leestijd

Kimi Raikkonen Grand Prix australie 2013
Kimi Raikkonen heeft de spannende Grand Prix van Australië gewonnen. De Lotus GP coureur kwam verassend voor Fernando Alonso en Sebastian Vettel als eerste over de streep. Een goede start voor het Lotus Formule 1 team, Raikkonen gaf echter aan dat dit slechts de eerste race van het seizoen is.

Start & vroege pitstops
Geen incidenten tijdens de opening van de Grand Prix. Mark Webber komt slecht van zijn plek wat zal leiden tot een teleurstellende Grand Prix voor de Australiër. Veel vroege pitstops dankzij de Super Soft band van Pirelli. Het halve veld maakte hun eerste pitstop voor ronde 10. Beide Mercedes coureurs reden lang door, dit om een twee stop strategie uit te voeren, waar beide later niet in zouden slagen. Adrian Sutil, gestart op de medium band, wist lang door te rijden en tevens de race te leiden. De Duitser had lang kans op een podium positie.

Kimi Raikkonen
Lotus GP coureur Kimi Raikkonen’s geheim was een twee stop strategie. Tevens geholpen door Adrian Sutil goede optreden kwam de Fin na de 3e stop van Sutil, Alonso en Vettel aan de leiding van de Grand Prix. Alonso wist Sutil tijdens de laatste serie pitstops te passeren en ging op jacht naar Raikkonen, maar zag een aantal ronden voor het einde dat het niet meer ging lukken. De laatste keer dat Kimi Raikkonen de eerste GP van het seizoen won, in 2007 met de Ferrari won hij erna zijn eerste en enige wereldkampioenschap.

Uitvallers
Slechts 3 uitvallers in de eerste race van dit seizoen. Daniel Ricciardo, Nico Rosberg en Pastor Maldonado. Rosberg moest zijn Mercedes met problemen aan de versnellingsbak langs de kant parkeren. Rosberg kon zijn teamgenoot Lewis Hamilton goed volgen.

Uitslag

  1. Kimi Raikkonen
  2. Fernando Alonso
  3. Sebastian Vettel
  4. Felipe Massa
  5. Lewis Hamilton
  6. Mark Webber
  7. Adrian Sutil
  8. Paul di Resta
  9. Jenson Button
  10. Romain Grosjean

Nederlander Giedo van der Garde werd in zijn eerste race 18e en laatste. De volgende Grand Prix is al in 1 week tijd, dit maal in Sepang, Maleisië.Categorie