Snelste Rolls Royce ooit: de Wraith 2 minutes leestijd

Rolls Royce Wraith Autosalon Geneve 2013
Op de Genève Autosalon heeft Rolls Royce de snelste en het meest krachtige model ooit gepresenteerd, de Wraith. De auto gebaseerd op de Ghost maar is 13 cm korter, 43 mm lager, terwijl de achterkant 4 cm breder is geworden. De motor levert 633 pk en 800 Nm, wat goed is voor een sprint van 4,6 seconden naar de 100 km/h. Een interessante feature is de Satellite-Aided Transmission, die op basis van de GPS de juiste versnelling kiest voor een bocht.

GT
Rolls Royce directeur Torsten Müller-Ötvös benadrukt dat de auto nog steeds karakteristiek Rolls Royce is, waarbij nu extra nadruk is gelegd op de bestuurder. Met de auto zet Rolls Royce ook in op een nieuwe richting, die van een jongere doelgroep.
Verder verwacht de directeur dat de auto het vooral goed zal doen in de VS, Europa en Midden Oosten, in China en andere opkomende markten is weinig interesse voor het zelf-rijden.

Techologie
De Wraith is niet zo maar een coupé uitvoering van de Ghost, voor het interieur is gebruik gemaakt van nieuw hout en Phantom-kwaliteit leder. Ook is de sterrenhemel uit de Phantom in de Wraith geplaatst, deze telt 1340 in het dak geweven lampjes.
Het Voice Command System zou het meest geavanceerde ooit zijn, waarbij ook een touchpad controller is toegevoegd om het infotainment systeem te bedienen. De 8-traps ZF automaat is voorzien van Satellite-Aided Transmission, wat op basis van de GPS het juiste verzet kiest voor een bocht. De Wraith is de eerste auto met deze techniek, waarbij wordt verwacht dat later de duurdere BMW’s deze optie ook meekrijgen.

Kopen?
De auto wordt vanaf deze hefst geleverd en kost exclusief belastingen € 250.000,-, wat er in Nederland voor betaald moet worden is nog niet bekend.Categorie(ën)