Alfa Romeo toont 4C 1 minute leestijd

Alfa Romeo 4C official Geneve 2013 debut
2 jaar na de presentatie van de 4C Concept Car, zal Alfa Romeo de productie versie van de auto onthullen. De lichtgewicht sportwagen is het eerste van een serie nieuwe Alfa Romeo modellen en tevens het startschot van de terugkeer naar de Verenigde Staten.

DNAR
De uit carbon fiber opgetrokken 2-zitter is 100 kg aangekomen ten opzichte van het concept model, voornaamste boosdoener is het interieur en comfort/entertainment apparatuur. Met nu een totaal gewicht van rond de 1080 kg, is het nog steeds een bijzonder lichte auto, die wordt aangedreven door een 1742cc turbo motor die 240 pk levert. De kracht wordt via een TCT dubbele koppeling versnellingsbak naar de achterwielen gestuurd. Aan het inmiddels bekende D.N.A. (Dyanmic, Natural, All-Weather) rijmodus knopje, is een race-modus toegevoegd,

4C serie
De 4C is het eerste model uit een complete familie, in de planning staat een circuit-uitvoering, waarvoor een eigen klasse in het leven geroepen zal worden. Daarna volgt een sportieve Stradale uitvoering en uiteraard een convertible. Aangezien Alfa Romeo een aluminium motor met turbo heeft gekozen, zal een power-upgrade richting de 300 pk voor de sportieve uitvoeringen waarschijnlijk zijn.

Kopen
Voor de 4,5 seconden naar 100 km/h en 250 km/h topsnelheid auto, wordt een bedrag verwacht van rond de € 70.000,-. Wie deze wil parkeren in de garage, moet echter wel snel zijn, in de Maserati fabriek zullen er maximaal 2500 per jaar gebouwd worden. 1000 voor Europa, 1000 voor Noord Amerika en het restant wordt verdeeld over andere regio’s zoals Azië en Zuid Amerika.



Categorie(ën)