Nieuwe Corvette Stingray onthuld 2 minutes leestijd

Chevrolet-Corvette-C7-Stingray
Na de 3e generatie Corvette, besloot Chevrolet het model niet langer de ‘stingray’ toevoeging mee te geven, 4 generaties later komt de benaming terug. Waar anders dan op de Detroit Motorshow presenteerde Chevrolet de Corvette C7, die wordt gezien als het hoogtepunt van de show. GM heeft een volledig nieuwe motor ontwikkeld voor de auto, de LT1 6,2 liter V8, goed voor 450 pk en 610 Nm koppel. Naast de power is het ook de meest zuinige Corvette ooit, dankzij cilinderuitschakeling techniek, en een grote gewichtsbesparing.

Targa
Mark Reuss, president van General Motors verteld dat de auto het predikaat ‘Stingray’, niet zo maar heeft gekregen. De auto combineert de beste prestaties, high-end technieken met een fantastisch design. Mooie worden, waaraan werd toegevoegd:

“We weten dat we de naam Stingray alleen terug kunnen halen als we zeker weten dat het model de naam kan waarmaken.”

Toen de Corvette in 1953 voor het eerst van de band rolde, was het een van de eerste productie auto’s met een deels kunststof carrosserie. Toen der tijd vooruitstrevend maar later is het plastic imago de auto gaan tegenwerken. Nu kiest Chevrolet voor carbon fiber, veel aanwezig in het interieur en panelen als de deuren, motorkap en het (uitneembare) targa dakdelen zijn gemaakt van het sterke, lichtgewicht materiaal.

2014 Chevrolet Corvette Stingray

Nieuwe generatie
Amerikaanse muscle-cars stonden bekend als auto’s die het fantastisch deden op een recht stuk, maar door de mand vielen in de bochten. De C7 Stingray heeft zeker de power (sprint naar 96 km/h binnen 4 seconden), een 57% stijver aluminium-chassis en Magnetic Ride Control schokdempers moeten definitief afrekenen met het achterhaalde vooroordeel.

Circuit beest
Chevrolet is ervan overtuigd dat de auto op het circuit sneller zal zijn dan de Corvette Grand-Sport. Wie de auto als track-toy uitkiest kan de auto bestellen met het Z51 Performance Package, dit omvat een dry-sump oliesysteem, grotere remmen met koeling en, natuurlijk een spoiler achterop. Een electronisch limited-slip differentieel is standaard. Wie het heel-toe schakelen nog niet onder de knie heeft, niet getreurd, de handgeschakelde 7-bak krijgt Active Rev Matching mee.

2014 Chevrolet Corvette Stingray

Styling
Naast de technologie draait de Corvette natuurlijk om een uitgesproken design, waarover de internationale journaille unaniem is; they nailed it. De ronde achterlichten hebben plaatsgemaakt voor vierkantige units, die lijken op die van de Camaro. Op meerdere plaatsen zijn zwarte lucht in- uitlaten geplaatst, de 4 centraal geplaatste uitlaten zijn gebleven, en gegroeid.

Q3 van dit jaar worden de eerste Corvette’s geleverd aan klanten in de VS, of en wanneer de Corvette in Europa en Nederland verschijnt is nog niet bekend.

[nggallery id=125]Categorie(ën)