Z4 licht bijgewerkt 1 minute leestijd

BMW Z4 facelift 2013
Nadat de Z4 werd gepresenteerd op de Detroit Motor Show in 2009 (of North American International Auto Show zoals het event officieel heet), staat de onthulling van de facelift gepland voor hetzelfde event. BMW vind de door Juliane Blasi getekende auto blijkbaar zo geslaagd, dat de verschillen minimaal zijn. Om de auto meer bereikbaar te maken, is er wel een nieuw instap model bijgekomen, de sDrive18i.

Lichte facelift
De bumpers zijn iets gewijzigd, aan de voorzijde loopt nu een gespoten deel vanaf de koplamp door naar de onderzijde. Aan de achterkant is het grootste verschil te zien, zo is er een diffuser toegevoegd en zijn er extra vormen aangebracht om het geheel een sportievere aanblik te geven. Daardoor zijn de rode reflectoren een stuk hoger geplaatst, in de koplampen is nu LED-dagrijverlichting toegepast.

Instappen
Het nieuwe instapmodel, de sDrive18i, heeft dezelfde motor aan boord als de sDrive20i (instapper van het vorig model), maar levert nu 156 pk met 240 Nm koppel. Goed voor een acceleratie naar 100 km/h in 7,9 seconden met een topsnelheid van 221 km/h.

[nggallery id=121]Categorie(ën)