Siri primeur voor Chevrolet 1 minute leestijd

Chevrolet Siri iOS iphone
Met de introductie van het nieuwe iPhone besturingssysteem iOS, werd het persoonlijke assistent spraakherkenning programma Siri gelanceerd. Tijdens de keynote werd aangekondigd dat diverse automerken de optie zullen ondersteunen, Chevrolet voegt als eerste de daad bij het woord. Vanaf begin volgend jaar zal Siri in de VS worden ondersteund in het MyLink systeem van de Sonic en de Spark en is daarmee luxe merken BMW, Jaguar en Audi te snel af. Of en wanneer het voor Nederland beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

Gevaar
Uit onderzoek gedaan in 2010, blijkt dat 22% van de ondervraagde personen ten minste 1x per week handheld te bellen, cijfers over afleiding van de telefoon voor andere doeleinden zoals SMS, Facebook of Twitter zijn niet beschikbaar. In hetzelfde jaar werden er 140.000 bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen. Terwijl volgens onderzoek het risico op een ongeval verhoogt met een factor 4.

Eyes Free
Het systeem van Chevrolet heeft de naam Eyes Free meegekregen, en verbind via Bluetooth met het MyLink infotainment systeem. Middels een knop op het stuur kan de Siri worden opgeroepen, om te telefoneren, sms’en of de gewenste muziek af te spelen. Chevrolet heeft niet toevallig gekozen voor de benaming Eyes Free, zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om Siri een webpagina te laten openen.Categorie