Black Series SLS onthuld 2 minutes leestijd

Mercedes-Benz_SLS-AMG-Black-Series
Eind November zal op de Los Angeles Motor Show voor het eerst de meest extreme SLS voor de straat te zien zijn, de Black Series. De zeer geliefde 6.2 liter atmosferische V8 mag nu 800 rpm meer draaien, 8.000 rpm, terwijl er 60 pk extra beschikbaar is, 631 pk in totaal. Verdere ingrepen zijn aangepaste aërodynamica, gewicht en de prijs. In juni 2013 zullen de eerste SLS AMG Black Series geleverd worden, op microsite is meer officiële informatie geplaatst.

Lichter
Door het gebruik van lichtgewicht materialen heeft AMG het gewicht flink naar beneden weten te halen. Een titanium uitlaatsysteem, Lithium-Ion accu en het weglaten van het Comand-systeem schelen een slok op een borrel. Ook is er veelvuldig gebruik gemaakt van carbon fiber, onder andere de splitter, diffuser en skirts zijn ervan gemaakt, in het interieur is de middenconsole, sportstoelen en panelen van het lichtgewicht materiaal.

Harder
Door de cosmetische ingrepen is de auto 1.3 cm breeder aan de voorzijde, terwijl de achterkant 2.6 cm is uitgeklopt. Op het kofferdeksel is nu een grote vleugel gemonteerd, die zorgt voor meer grip maar een lagere topsnelheid, 315 km/h. Het accelereren naar 100 km/h doet de Black Series wel 0,2 seconden sneller dan de standaard SLS die 3,8 seconden nodig heeft. Voor de extra power heeft AMG verbeterde olie- en waterkoeling gemonteerd, zijn de nokkenassen aangepast en heeft de auto meer ademruimte gekregen.

Black Series
De naam Black Series is gereserveerd voor de meest sportieve 2-deurs Mercedes’, wat debuteerde op de SLK55 AMG Black Series, maar pas echt populair werd door de daarop volgende CLK BS. Begin dit jaar werd de SLS AMG Black Series al gespot, tijdens wintertests.

 [nggallery id=116]Categorie(ën)