Onrust in Parijs houdt aan 1 minute leestijd

Mondial de l'automobile paris motorshow protestors
De Mondial de l’ Automobile is nu een aantal keer aangegrepen door onruststokers die hun onvrede willen uiten. Gisteren was het weer raak, toen circa 1000 werknemers van PSA (Peugeot & Citroen) toegang probeerde te krijgen tot de beursvloer. De Franse mobiele eenheid had echter de toegangspoorten hermetisch gesloten, middels traangas werd de groep uiteindelijk verdreven.

Rating
Vanmorgen werd bekend dat Moody’s de rating van PSA en Fiat naar beneden bijstelt, van BA2 naar BA3. Als reden werd genoemd de daalende omzet, bij een hoge schuldenlast. PSA werkt aan de solvabiliteit door bedrijfsonderdelen te verkopen, en fabrieken te sluiten, Fiat heeft dankzij Chrysler voldoende houvast.

Cijfers
Terwijl in Nederland de autoverkopen met 28% terugvielen ten opzichte van september vorig jaar, werden in Frankrijk 18% minder auto’s verkocht. Door overproductie hebben een aantal fabrieken van onder andere Ford, Opel en PSA stilgestaan of gaan ze dit in de toekomst doen. Om de situatie nog erger te maken, heeft Renault besloten om de nieuwe Clio in Turkije te maken, een besparing van € 1300,-.Categorie(ën)