Bentley komt met raceauto 1 minute leestijd

Bentley Mulsanne
Amerikaanse media hebben een gerucht opgepikt dat Bentley op de Parijs Motor show met een nieuwe racewagen zal komen. Een race auto concept zal de voorbode zijn van een nieuwe sportwagen gebaseerd op de Continental GT en moet oude tijden laten herleven. Voornamelijk in de periode na de tweede wereldoorlog had Bentley een grote reputatie en veel successen in de racerij. Een nieuwe sportwagen moet het luxe-imago weer aanvullen met een sportiever karakter.

Druk bezig
Bentley heeft al de nodige stappen genomen om terug te keren in de racerij, het merk heeft recent de Racing Prototype designer Graham Humphrys ingehuurd. Het laatste succes in de racerij was de overwinning op Le Mans in 2003, met de Speed 8 Concept. Het Engelse merk in Duitse handen overweegt ook deelname in Le Dakar om de aanstaande SUV te promoten.Categorie(ën)