Buurman wint op Slovakiaring 1 minute leestijd

FIA GT1 Yelmer Buurman Slovakia ring
Op de Slovakiaring heeft de Vita4One BMW Z4 van Yelmer Buurman en Michael Bartels goede zaken gedaan voor het kampioenschap. Vanaf het begin van de race liet starter Buurman de rest van het veld achter zich, halverwege de race consolideerde Bartels de voorsprong. Achter de coureur reed Lauda tevens een sterke race, maar legde het af in gevecht met Markus Winkelhock in de Mercedes AMG SLS.

Audi WRT
Het Audi WRT team heeft moeite gekregen om de bloedsnelle Z4’s bij te houden, hoewel Laurens Vanthoor inliep op de leiders, had de coureur ook weinig geluk. Een drive-trough penalty liet hem nog verder terugvallen wat wederom gemorste punten betekende. Vlak voor het einde van de race kwam de safety-car op de baan door stukken bodywork van de McLaren van Parente op de baan. Bij de herstart stak de alerte Winkelhock Lauda voorbij voor de 2e plaats op het podium.Categorie