Lotus net niet bovenaan 1 minute leestijd

In een vermakelijke race op de Hungaroring heeft Lewis Hamilton (net als Fernando Alonso en Mark Webber) zijn 2e race van het seizoen gewonnen. De McLaren coureur wist de beide lotussen achter zich te houden, aangevoerd door Kimi Raikkonen die in de eindfase dicht in de buurt kwam. Lotus wist door een perfect uitgevoerde strategie een mooi resultaat neer te zetten, echter is het team niet tevreden tot de eerste overwinning binnen is.

Drama
Michael Schumacher heeft geen fijne herinneringen aan de Grote Prijs van Hongarije en ook deze race zal hij graag snel vergeten. De start verliep problematisch waarbij de Duitser zijn motor uitschakelde, een verkeerde beslissing. Na een slechte kwalificatie startte de Mercedes AMG coureur vanuit de pitstraat. Als dat nog niet genoeg was, kreeg hij een drive-trough penalty omdat hij te snel door de pitstraat had gereden, uiteindelijk parkeerde hij zijn auto in de box.

Vakantie
Na de warme race in Hongarije is het tijd voor vakantie, het eerstvolgende raceweekend wordt gehouden op Spa-Francorchamps op 31 augustus – 2 september.



Categorie