Alonso van start tot finish 1 minute leestijd

GP Duitsland Hockenheimring Fernando Alonso
Met overmacht heeft Scuderia Ferrari coureur Fernando Alonso de Grand Prix van Duitsland op de Hockemheimring gewonnen. Net als in de GP van Engeland was door regen het startveld door elkaar gehusseld, waar de Spanjaard optimaal van profiteerde. Doordat zijn concurrenten weinig punten pakte staat hij stevig bovenaan het kampioenschap.

Pech
Felipe Massa en Lewis Hamilton hadden grote pech in de race, Massa reed zijn vleugel stuk waarna Hamilton lek reed over de brokstukken. Met een grote achterstand kwam hij weer op de baan waar een bijzondere situatie zich voordeed. Met een ronde achterstand haalde hij reglementair Sebastian Vettel in, wat de Duitser niet op prijs stelde en, onterecht, zorgde voor frustratie.

Buiten de baan
Jenson Button en Sebastian Vettel vochten om de 2e positie, waarbij Vettel met alle 4 de banden buiten de baan zijn manoeuvre plaatste. Na de race besloten de stewards om hem daarvoor een tijdstraf van 20 seconden te geven, wat hem 4 plaatsen koste. Daardoor krijgt Button alsnog de 2e plaats toegekend, terwijl een wederom sterk rijdende Kimi Raikkonen wordt beloond met een derde plaats.



Categorie