Presentatie nieuwe GT3 in Genève 1 minute leestijd

Porsche 991 911 GT3 Spyshot
Een Porsche GT3 op de Nürburgring is geen nieuws, het is immers het weapon-of-choice van menig petrolhead. Een paar dagen geleden reed echter een bijzondere GT3 zijn rondes in de groene hel, de nieuwe 991 GT3! Volgens insiders maakt de auto zijn opwachting tijdens de 2013 Autosalon Genève, sneller, krachtiger en lichter dan zijn voorganger. Porsche Puristen houden echter hun hart vast, de auto heeft de elektrische stuurinrichting en is enkel leverbaar met de 7-traps PDK transmissie.

Aangepast
Op de spyshots is te zien dat de auto grote aanpassingen heeft gekregen ten opzichte van de standaard Carrera. De heupen zijn groter dan ze ooit zijn geweest, de voorbumper oogt karakteristiek racy net als de extra luchtopeningen voor de kofferklep. De spoiler op het test-model oogt kleiner dan voorheen, een centraal geplaatste dubbele uitlaat is bekend van het vorige model.

RS
In de auto zal de bekende 3.8 liter, 6 cilinder boxer motor worden geplaatst, die goed zal zijn voor ongeveer 450 pk. De auto accelereert daarmee binnen 4 seconden naar de 100 km/h met een topsnelheid boven de 320 km/h. Voor wie de GT3 niet goed genoeg is, staat de RS in de planning voor 2015.



Categorie(ën)